• Celoslovenská internetová súťaž s názvom zaujímavosti na tému: šport, kultúra, architektúra, veda a vzdelávanie v Európe

          • Úspech žiakov Obchodnej akadémie v Michalovciach ocenený priamo usporiadateľmi RPIC Trebišov. Naši žiaci sa z celkového počtu zapojených žiakov (709) umiestnili na najvyšších miestach. Získali sme 1. miesto Slávka Jalčová 2. A, 4. miesto Kristína Čermáková 3. C  a tiež 7. miesto Samuel Tóth 2. C.

            Z úspechu našich žiakov sa tešíme a gratulujeme im k dosiahnutým výsledkom.

            Fotka je stiahnutá priamo zo stránky iRPIC Trebišov.

          • Vyhodnotenie súťaže v odpise a úprave textu na PC

          • Súťaž sa uskutočnila dňa 7.12.2017 s počtom - 10 žiakov.Najlepšie sa umiestnili títo žiaci:

            V odpise na rýchlosť1. miesto  René Marcin         2.A  296,1 čistých úderov

                                                    2. miesto  Jakub Šimko         3.A  283,8 čistých úderov

                                                    3. miesto  Nikola Hajduková 3.B 238,4 čistých úderov

             

            V úprave textu    - 1. miesto  Slávka Jalčová       2.A  85 korektúr

                                            2. miesto  René Marcin         2.A  80 korektúr

                                            3. miesto  Nikola Hajduková  3.B 78 korektúr

             

            Víťazom srdečne gratulujeme!



          • Registrácia školy na 2 % dane z príjmu

          • Oznamujeme všetkým platiteľom dane z príjmu - fyzickým osobám a právnickým osobám, že aj v tomto roku je naša škola zaregistrovaná ako prijímateľ dvoch percent dane z príjmu.

            Na základe tejto skutočnosti, prosíme všetkých rodičov našich žiakov, zamestnancov školy a ostatných sympatizantov školy, aby 2 % dane z príjmu za rok 2017 venovali našej škole. Takto získané finančné prostriedky škola využije na skvalitnenie a zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Tlačivá budú k dispozícii začiatkom roka 2018 u triednych učiteľov, na sekretariáte školy a na stránke školy v záložke 2 % dane.

            Riaditeľstvo školy všetkým, ktorí sa rozhodnú  venovať 2 %  zaplatenej dane z príjmu  za rok 2017 našej škole vopred ďakuje.

          • Ocenenie KSK pri príležitosti Dňa študentov

          • Dňa 22. novembra 2017 sa uskutočnili oslavy Dňa študentov v zasadacej miestnosti Školského internátu na Považskej ulici 7 v Košiciach. Pri tejto príležitosti bola ocenená predsedom KSK JUDr. Zdenkom Trebuľom aj naša žiačka 2.A triedy Slávka Jalčová v kategórii vedomostí a odborných zručností.

            Uvádzame túto kategóriu: 

            1. vedomostí a odborných zručností

            1. Slávka Jalčová - Obchodná akadémia Michalovce, Kapušianska 2, 071 01 Michalovce
            2. Ernest Seliga - Obchodná akadémia, Watsonova 61, Košice
            3. Samuel  Laco - SOŠ technická, Partizánska 1, Michalovce
            4. Adam Rybák - Stredná odborná škola, Ostrov ského 1, Košice
            5. Klaudia Horkaiová - Obchodná akadémia, Komenského 3425/18, Trebišov
            6. Kristína Kaťuchová - Gymnázium, Kpt. Nálepku 6, Sobrance
            7. Viktória Henczová - Gymnázium, Kuzmányho 6, Košice

            Ocenenej žiačke blahoželáme.

          • TANGRAM

          • Dňa 16. 11. 2017 sa v priestoroch SZŠ v Michalovciach uskutočnilo okresné kolo súťaže TANGRAM. Našu školu reprezentovali študentky 2.A triedy Slávka Jalčová, Kristína Gribová a Bianka Vargová. Svojou šikovnosťou a rýchlosťou v skladaní obrazcov si vybojovali 1.miesto. Víťazkám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy: Literárne osobnosti môjho regiónu

          • Tohtoročný projekt nám umožnil spropagovať zemplínsky región a jeho literárnych autorov.

            Do súťaže sa zapojilo 10 dievčat, ktoré prejavili pri tvorbe záložiek kreativitu, originalitu a estetické cítenie. Keďže pre náš región je charakteristický folklór, dievčatá spropagovali svoje záložky aj v krásnych zemplínskych krojoch v typickej dedinskej chyži aj na školskej výstavke záložiek. K záložkám sme do balíka pre partnerskú školu pribalili aj DVD a propagačné materiály o našom meste Michalovce. Všetky záložky sme odskenovali, vytlačili, urobili si z nich nástenku a mohli sme tak na tento projekt spomínať aj po jeho ukončení. Tešíme sa na ďalší ročník.

            Odpoveď na správu hodnotenia nášho projektu, ktorá nás nesmierne potešila:

            Dobrý deň, vážené panie Onderková a Jalčová,

            ďakujem Vám za vyhodnotenie projektu i za originálny prístup k jeho realizácii. Som na Vašu prácu a prácu Vašich žiačok hrdá. Prosím Vás, pochváľte ich aj za tie prekrásne záložky. A určite Vás budem všade prezentovať - ako jeden zo skvostov projektu. Zaradila som Vás aj do celoslovenského výberu. Prajem Vám všetkým príjemné chvíle pri čítaní kníh a všetko dobré.

            S úctou a hlbokou vďakou

            Rozália Cenigová

            ústredná metodička pre školské knižnice

          • Best in English / Angličtinár roka

          • Best in English /Angličtinár roka je súťaž pre študentov stredných škôl a gymnázií vo veku 15 - 19 rokov. Súťaž prebieha v stanovený deň online na celom svete. Angličtinár roka sa teraz pripravuje na svoj 7. ročník, ktorý sa uskutoční 30. novembra 2017.

            3 RADY AKO USPIEŤ V SÚŤAŽI ANGLIČTINÁR ROKA 2017

            Aby ste test čo najlepšie zvládli, pripravili sme pre vás nasledovné tipy a triky:

            1. UČTE SA SÚSTREDIŤ

            Celých 60 minút sa budete musieť koncentrovať na test. Trénujte doma, v škole, všade kde sa len dá, ako sa nenechať rozptýliť ničím a nikým naokolo. Zíde sa vám to aj neskôr do života!

            2. POČÚVAJTE A ČÍTAJTE V ANGLICKOM JAZYKU

            Veľa. A začnite s tým hneď teraz. Skúste napríklad tieto British nahrávky:

            Alebo tieto British denníky, ktoré dneš už všetky nájdete online:

            Okrem iného je to ideálny a zábavný spôsob, ako si rozšíriť slovnú zásobu a získať prehľad a vedomosti o aktuálnom dianí. Ešte jedna rada k počuvaniu a čítaniu – pred tým ako začnete na teste s nahrávkami, je dobré si prebehnúť otázky, aby ste vedeli, na čo zamerať svoju pozornosť.

            3. HĽADAJTE VEDOMOSTI

            Pred testom buďte otvorený všetkému a nasávajte vedomosti, ako sa len dá! Sledujte vedu a novinky v IT svete, zaujímajte sa o históriu, nevynechajte šport, či stravovanie a cestovanie. Vedieť čo to o britských celebritách, či iných osobnostiach nebude pri teste tiež na škodu. Snažte sa mať skrátka oči stále otvorené a zisťujte, čo sa deje aktuálne vo svete.

            Na záver ešte jedna malá nápoveda, test sa bude skladať z nasledovných troch častí, ktoré si môžete doma tiež natrénovať:

            • USE OF ENGLISH (tu študent vyberá správnu odpoveď z viacerých možností)
            • READING
            • LISTENING

            Náročnosť testu zodpovedá úrovni B1 - C1 podľa štandardu "Common European Framework of Reference for Languages".

            Študujte, cestujte a neustále sa vzdelávajte v cudzích jazykoch. Práve tie otvárajú brány kvalitnému vzdelaniu v zahraničí. Rovnako vám brány do sveta môže otvoriť aj Angličtinár roka. 

            Svoje vedomosti si môžete otestovať na nasledujúcej stránke:

            http://publictest.bestinenglish.org/

          • World Kindness Day - Svetový deň dobrosrdečnosti - 13. november

          • Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17.–18.11.2000. Podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti, prekonať hranice svojej kultúry, rasy, náboženstva a spojiť národy k vytvoreniu lepšieho sveta.

            https://www.randomactsofkindness.org/world-kindness-day

             

            Aj naša obchodná akadémia sa v rámci medzinárodného projektu eTwinning Let´s Celebrate zapojila do šírenia dobrosrdečnosti vo svete.

            Dnešný deň je deň láskavých skutkov, no naša škola má celý týždeň. Od 13. - 21. novembra sa budete môcť zapojiť do tejto aktivity aj vy.

            Ako?

            Jednoducho - na chodbe pri zborovni bude tento týždeň umiestnená krabica. Na papierik napíšte svoj skutok láskavosti či dobročinnosti a smelo ho vhoďte do krabice! Chcete potrápiť svoj mozog? Napíšte tento skutok v cudzom jazyku.

            Aký skutok môžem vykonať? Nechajte sa inširovať na:

            Acts_of_Kindness(1).jpg

            Tak dajte vedieť, že obchodná akadémia je dobrosrdečná, veď šíriť dobro nič nestojí!

          • Divadelné predstavenie - Rysavá jalovica

          • Stalo sa tradíciou, že každoročne sa žiaci našej školy zúčastňujú divadelného predstavenia. Inak  tomu nebolo ani v tomto školskom roku. Dňa 19. novembra sa žiaci zúčastnili divadelného predstavenia - pôvodnej slovenskej tvorby Rysavá jalovica od Martina Kukučína v MsKS v Michalovciach, v podaní hercov prešovského divadla. Toto predsatvenie bolo všetkým známe z vyučovacích hodín slovenského jazyka a literatúry. Na vtipných dialógoch a scénkach sa žiaci pobavili a veselo zasmiali.

            Fotografie - klikni na:

             https://picasaweb.google.com/112500037468264372633/RYSAVAJALOVICA

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 26. novembra 2015 sa uskutočnil na našej škole "Deň otvorených dverí", ktorého sa zúčastnili žiaci 9. ročníka takmer zo všetkých michalovských základných škôl a blízkeho okolia. Deviataci mali možnosť nahliadnúť do odborných učební, v ktorých sa vyučuje účtovníctvo, podniková ekonomika, informatika, administratíva a korešpondencia, cudzie jazyky a aplikovaná ekonómia. Za prítomnosti našich žiakov si mohli aj niektoré nové poznatky priamo vyskúšať a tak zistiť, ako to je byť "mladým businessmanom".

            Dúfame, že deviataci odchádzali z našej školy plní nových zážitkov a dojmov a že s mnohými z nich sa stretneme na škole v novom školskom roku.

            Fotografie z DOD klikni na:

              https://picasaweb.google.com/112500037468264372633/DENOTVORENYCHDVERI#                                                                                          

             

             

          • Výchovný koncert - Trinásta komnata

          • Tretí novembrový týždeň sa začal veľmi zaujímavo. Už v pondelok sme sa zúčastnili výchovného koncertu, ktorý pre nás pripravila agentúra LET ART. Pomocou hudby a hovoreného slova sme mohli nazrieť do trinástej komnaty - do sveta drog,  do ktorej túži nazrieť zo zvedavosti každý mladý človek.  Nazreli sme teda do jej útrob a zistili sme, že tam vládne neskutočné prázdno. Ďakujeme tvorcom predstavenia - skupine AYA a Borisovi Lettrichovi  za vynikajúcu hudbu, texty a celkovú atmosféru, ktorá na koncerte vládla. 

            Fotografie z koncertu:

            https://picasaweb.google.com/112500037468264372633/VYCHOVNYKONCERT 

          • Stolný tenis - 1. miesto

          • Dňa 5. 11. 2015 sa konalo okresné kolo v stolnom tenise - kategória dievčatá na HA v Michalovciach. Tejto súťaže sa zúčastnili aj dievčatá našej školy v zložení:

            Židziková Simona - 3.B, Eľková Zuzana - 2.B a Kotusová Jana - 2.A. V silnej konkurencii 8 družstiev, družstvo našej školy obsadilo 1. miesto.

            Víťazkam srdečne blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy  a prajeme ešte veľa športových úspechov!

             

                     

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          • Jednou z mnohých aktivít, do ktorých sa zapojili naši žiaci v rámci celoslovenskej kampane Červené stužky" je tvorba pohľadnice zameraná na boj proti AIDS. Školského kola sa zúčastnilo 12 žiakov. Tri víťazné práce postúpili do celoslovenského kola. 1.miesto- Lenka Hadžuriková - 3.A, 2.miesto - Natália Saboviková 1.B, 3.miesto - Simona Hlavatá 2.C. Víťazom blahoželáme.

                 

          • Červené stužky

          • Každý rok sa študenti OA zapájajú do kampane Červené stužky. Dnešnou aktivitou bolo školské kolo výtvarnej súťaže. Zúčastnilo sa jej 10 študentov. Najlepšie práce postupujú do celoslovenského kola. Veríme, že aj v tomto ročníku súťaže budeme úspešní a získame hodnotné ocenenia.

            1. miesto  Slávka Jalčová 2.A

            2. miesto Nora Kováčová 3.A

            3. miesto Timea Saboslajová 2.B

             

                    

                

          • TANGRAM - matematická súťaž

          • TANGRAM

            4. novembra 2015 sa naši druháci N. Virčíková (2.A), J. Kotusová (2.A), J. Sidor (2.C) a D. Ihnát (2.C) zúčastnili okresného kola súťaže Tangram, kde obsadili 5. miesto. Súťaž sa konala v priestoroch Matice slovenskej v Michalovciach a organizátorom bola SZŠ Michalovce. Zúčastneným študentom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Workshop - Správna voľba povolania

          • Dňa 20.októbra sa naša škola zúčastnila akcie "Workshop - Správna voľba povolania", ktorú zorganizoval Košický samosprávny kraj v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach. 

            Aj my sme sa zúčastnili tohto podujatia. Širokej verejnosti a budúcim našim spolužiakom z radov terajších deviatakov sme predstavili našu školu, vyzdvihli sme jej významné  postavenie v rámci stredných škôl v našom meste a informovali sme o profile absolventa a o širokom uplatnení v praxi po skončení našej školy. Mali sme veľa pozitívnych ohlasov a už teraz sa tešíme na našich ďalších spolužiakov. 

              

          • Adaptačný program pre prvákov

          • V októbri začal na našej škole adaptačný program pre prvákov, ktorý organizuje "Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Michalovciach.

            Cieľom tohto adaptačného programu je umožniť žiakom a ich triednym učiteľom krátko po nástupe do školy vzájomne sa lepšie spoznať, vytvoriť sociálne väzby, nájsť si miesto v kolektíve a žiakov čo najrýchlejšie zapojiť do života školy. Odstrániť problémy prechodu žiakov zo základnej školy na strednú, správne sa učiť, navodiť atmosféru tvorivej spolupráce, tolerancie a vzájomnej úcty, Odstrániť obavy z neznámeho, psychické bariéry, vysvetliť zásady zdravej životosprávy, duševnej hygieny a relaxácie.

          • Deň duševného zdravia na O Michalovce

          • Deň duševného zdravia na O Michalovce

            V rámci „Dňa duševného zdravia“  pripravilo občianske združenie pre duševné zdravie "Integra" pe našich žiakov zaujímavé interaktívne aktivity pre 3. ročník pod názvom "Šaleni, no a co?"

            Dozvedeli sme sa všeličo zaujímavé o psychike, o ľudskej duši a tiež ako riešiť konflikty a ako predchádzať niektorým duševným ochoreniam.  Veľmi sa nám páčili zážitkové aktivity a tiež beseda s účastníkmi tohto podujatia. O tom, že sme boli aktívni svedčia aj naše prezentácie.

               

          • Projekty školy

          • Škola je v súčasnosti zapojená do týchto projektov:

            1/ Národný projekt "Moderné vzdelávanie - digitálne vzdelávanie pre všeobecnovzdelávacie predmety" - obsahová prestavba vzdelávania na SŠ s využitím inovatívnych metód a foriem výučby

            2/ Národný projekt "Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť - Zvyšovanie kvality vzdelávania na ZŠ a SŠ s využitím elektronického testovania"

            3/ Program celoživotného vzdelávania - Program mládež v akcii " Erasmus+ (2014-2020)

            4/ Národný projekt " Elektronizácia vzdelávacích systémov regionálneho školstva MŠVVaŠ SR"

          • Preukaz žiaka ISIC/EURO 26

          • Žiaci Obchodnej akadémie Michalovce môžu požiadať o vydanie karty ISIC/EURO 26. Všetko o karte, ako aj Žiadosť o vydanie preukazu žiaka ISIC/EURO 26 nájdeš v ľavom menu na stránke školy. Bližšie informácie u učiteľky Mgr. Kanocovej.

    • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit