• Európsky deň jazykov - Jazyky okolo nás

          • Dvojnásobné VÍŤAZSTVO

            V októbri sa naša škola zapojila do súťaže Európsky deň jazykov – Jazyky okolo nás, ktorú organizovalo Zastúpenie Európskej komisie, Kancelária Generálneho riaditeľstva pre preklad a Štátny pedagogický ústav.

            1. miesto vo výtvarnej kategórii pre SŠ

            Naše dva projekty Farebný svet /Barbora Mihaliková, III.A/ a Priateľstvo v každom jazyku /Veronika Komendová, III.A/ vo výtvarnej kategórii vynikali vo všetkých hodnotených kritériách.

            1. miesto v literárnej kategórii pre SŠ

            Súťažný príspevok Meni s vamy pohraty /Peter Dremmel, IV.B/ členovia komisie vyhodnotili ako najlepší súťažný príspevok v danej kategórii.

            Link na Meni s vamy pohraty: https://sway.office.com/5IwtLNlams6mwjSo?ref=Link&loc=play

            Všetky naše súťažné príspevky splnili všeobecné ciele Európskeho dňa jazykov, inovatívnym spôsobom využili jazykové zručnosti žiakov a boli mimoriadne kreatívne spracované, čo ocenili všetci členovia poroty.

          • Študentský dialóg o budúcnosti Európy

          • Naši junior ambasádori Lucia Marcinová a Peter Dremmel sa zúčastnili online podujatia zameraného na zistenie názorov mladých ľudí o budúcnosti Európy. Hosťami workshopu boli Rastislav Trnka – predseda Košického samosprávneho kraja a Ladislav Miko – vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

            Témy diskusie:

            · Klimaticky neutrálna Európa

            · Dobrovoľníctvo

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Milí študenti, potešme spolu na Vianoce seniorov v domovoch dôchodcov a naplňme nielen krabice od topánok darčekmi ale predovšetkým naše a ich srdcia láskou!

            Ako na to?

            Každá trieda si pripraví krabice podľa pokynov uvedených na plagáte do 26. 11. 2021.

            Ďakujeme všetkým študentom, ktorí sa zapojíte spolu s nami a umožnite urobiť tento svet trochu lepším a krajším.

            Tešíme sa na Vaše krabičky 

          • BUBNOVAČKA 2021

          • 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívanie detí.

            Pre každé jedno dieťa je dôležité, aby bolo vypočuté, aby bolo v bezpečí, chránené blízkymi, rodinou, spoločnosťou. Násilie do výchovy ani do života detí jednoznačne nepatrí. Násilie plodí násilie, úzkosti, traumy, ktoré zanechávajú na deťoch, neskôr dospelých trvalé, často nezmazateľné stopy, následky.

            Od roku 2014 vždy v novembri organizuje celoslovenská „BUBNOVAČKA“.

            Podujatie má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Hlas detí je dôležitý.

            Preto aj my sme v tento deň na OA bubnovali, ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ!

          • Riaditeľské voľno

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách Vám oznamujeme, že riaditeľka Obchodnej akadémie Michalovce

            p o s k y t u j e

            z prevádzkových a organizačných dôvodov riaditeľské voľno

            dňa 23. 11. 2021  (utorok)

            pre žiakov Obchodnej akadémie, Kapušianska 2, 071 01 Michalovce.

             

            Ing. Dana Kerekešová, riaditeľka školy

          • Medzinárodný deň študentstva

          • Rozhlásovou reláciou sme si pripomenuli Medzinárodný deň študentstva. 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu, no  netreba zabudnúť, že je predovšetkým Medzinárodným dňom študentstva. Deň je oslavou študentov, ktorí sú považovaní za predpoklad rozvoja spoločnosti. V tento deň si pripomíname udalosti z roku 1939, kedy študenti vyšli do ulíc Prahy, aby protestovali proti nacistickej okupácii. Bola to reakcia na zastrelenie študenta medicíny Jana Opletala. Nacisti po tejto akcii deväť vodcov demonštrácie popravili, viac ako 1 200 študentov deportovali do koncentračných táborov a v noci zo 16. na 17. novembra 1939 zavreli všetky vysoké školy.  Ako spomienka na tento deň bol o dva roky na 17. november vo Veľkej Británii vyhlásený za Medzinárodný deň študentstva, ktorý si rok čo rok pripomíname. Dátum 17. november sa dnes spája s Nežnou revolúciou v roku 1989, ktorá bola akousi spomienkou vysokoškolákov na udalosti z roku 1939. Preto sa 17. novembra tiež slávi štátny sviatok Deň boja za slobodu a demokraciu.

            Reláciu pripravila Žiacka školská rada pod vedením Mgr. Václavíkovej

             

             

          • MINIERASMUS CAMP  2021 

          • MINI ERASMUS CAMP 2021 - ponuka pre žiakov 4. ročníka 

            Nevieš ešte na akú VŠ? Túto otázku ti pomôže zodpovedať organizácia FGE prostredníctvom rôznych projektov pod známym pojmom “MiniErasmus”.

            FGE ti vďaka novému MiniErasmus CAMP umožní užiť si 3 dni plné zaujímavého a zábavného programu spolu s tútormi – VŠ študentmi so zameraním, ktoré si sám vyberieš. Od piatka do nedele budeš môcť zistiť všetky infošky o daných vysokých školách, ktoré potrebuješ. Viac na:

            https://futuregenerationeurope.eu/mini-erasmus/

      • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit