• Olympiáda podnikový hospodár - vyhodnotenie celoslovenského kola

          • V tomto školskom roku 2019/2020 sa prvýkrát uskutočnila  OLYPMIÁDA PODNIKOVÝ HOSPODÁR. Olympiáda bola určená študentom 4. ročníka a organizátorom bola Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach. Na základe výsledkov zo školského kola postúpila do celoslovenského kola žiačka IV. A triedy Slávka Jalčová. Celoslovenské kolo Olympiády podnikový hospodár sa uskutočnilo 28. apríla 2020 formou elektronického testovania. Online test bolo možné vyplniť v rámci časového limitu 40 minút, pričom bolo potrebné odpovedať na 25 otázok. Celoslovenského kola sa zúčastnilo 71 študentov z celého Slovenska. Naša škola bola zaradená do skupiny stredné školy ekonomického zamerania (obchodné akadémie, SOŠ podnikania a SOŠ ekonomické). V tejto silnej konkurencii sa Slávka Jalčová umiestnila na krásnom 3. mieste.

            Veľmi sa tešíme, že aj napriek súčasnej situácií ohľadne šírenia vírusového ochorenia COVID-19 organizátor dokázal zrealizovať školské a celoslovenské kolá Olympiády podnikový hospodár a naša žiačka dokázala,  že Obchodná akadémia Michalovce právom patrí medzi kvalitné obchodné akadémie.

            Slávke k úspechu gratulujeme a prajeme jej ešte veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

          • VENUJTE NÁM 2% Z DANE

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii -  Rodičovské združenie pri OA Michalovce. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu.  Vaše    2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní  aktivít v prospech Vašich detí a modernizáciu vybavenia učební. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Škola si váži každý Váš príspevok.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, postupujte  podľa pokynov na www.oami.skwww.oami.edupage.org.

            Ďakujeme.

             

          • Mesto Michalovce_Opatrenia na zabránenie šírenia koronavírusu COVID 19

          • Vážení zamestnanci, žiaci a rodičia! 

            Touto cestou Riaditeľstvo Obchodnej akadémie dáva na vedomie:

            Ďalšie opatrenia na zabránenie šírenia koronavírusu COVID 19, ktoré prijalo Mesto Michalovce v súlade s rozhodnutiami a odporúčaniami Ústredného krízového štábu zo dňa 19. marca 2020.

             Opatrenia a usmernenia:

            • Nariadenie povinnosti nosiť na verejných priestranstvách, v obchodných centrách, v nemocničných zariadeniach, na pošte, v budovách verejnej správy a iných verejne prístupných budovách ochranné prostriedky na tvár rúško, šál, šatka a pod., keďže ochorenie sa prenáša kvapôčkovou infekciou pri bežnom rozprávaní, kašľaní, kýchaní.
            • Zároveň krízový štáb stanovil pohyb osôb na verejných priestranstvách s počtom nižším ako päť osôb. Je dôležité minimalizovať kontakt osôb, nestretávať sa a nevyhľadávať akékoľvek spoločenstvá. Kontrolu týchto nariadení bude vykonávať mestská polícia.
            • Mesto opakovane vyzýva občanov na dodržiavanie všetkých doteraz prijatých protiepidemiologických opatrení. Zvlášť apelujeme na dodržiavanie zákazu využívať športové areály základných, stredných a materských škôl.  Žiadame všetkých obyvateľov, aby sa aj naďalej zdržiavali na verejných priestranstvách iba v nevyhnutne potrebný čas.

            Mesto Michalovce

          • Usmernenie pre žiakov 3. ročníka - odborná prax

          • Dňom 16. marca 2020 všetci žiaci 3. ročníka, ktorí vykonávajú odbornú prax, budú komunikovať so zamestnávateľskou firmou, s ktorou škola uzatvorila Dohodu o vykonaní odbornej praxe žiaka iba elektronicky. Pristupujeme k tomu z dôvodu doržiavania súčasného stavu ohľadom koronavírusu na Slovensku.

            Ing. Iveta Jalčová

          • MIMORIADNY OZNAM

          • Mimoriadny oznam č. 2

            Na základe pokynu predsedu Košického samosprávneho kraja č. 9/2020 zo dňa 10.3.2020, v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov sa za účelom ochrany verejného zdravia v dňoch 11. – 13. 3. 2020 prerušuje vyučovací proces na školách v riaditeľskej pôsobnosti KSK. Nariadenie sa vzťahuje na Obchodnú akadémiu Michalovce.

            Ing. Dana Kerekešová, riaditeľka školy

            Mimoriadny oznam č. 1

            Na základe pokynu  predsedu Košického samosprávneho kraja č.6/2020 zo dňa 8. 3. 2020, v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov sa z organizačných dôvodov v dňoch 9. - 10. 3. 2020 prerušuje vyučovací proces na školách v riaditeľskej pôsobnosti KSK. Nariadenie sa vzťahuje na Obchodnú akadémiu Michalovce. 

            Ing. Dana Kerekešová, riaditeľka školy

          • Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 12.2.2020 sa uskutočnilo krajské kolo 30. ročníka Olympiády v anglickom jazyku na Filozofickej fakulte UPJŠ v Košiciach. Našu školu úspešne reprezentoval Peter Dremmel (II.B), ktorý získal v kategórii 2A (gymnáziá a obchodné akadémie) maximálny počet bodov v písomnej aj ústnej časti a stal sa tak víťazom vo svojej kategórii. Petrovi k vynikajúcemu umiestneniu blahoželáme a držíme mu prsty pri reprezentovaní Obchodnej akadémie na celoslovenskom kole olympiády v Bratislave. 

            Congratulations and good luck!

          • Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz 2020

          • Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz OA – Monkova dolina. Nádherné zasnežené Belianske Tatry, ubytovanie a chutná kuchyňa hotela Magura. Týždeň lyžovania, sánkovania, guľovačky, kúpania sa v thermal parku, či utužené priateľstvá, kolektívy, smiech a radosť z pohybu. To všetko prispelo k nádherným zážitkom a dobrej atmosfére žiakov I. ročníka. Oddych, relax - výborne ukončený I. polrok štúdia na OA .

          • Úspech na Olympiáde v anglickom jazyku

          • Dňa 15.1.2020 sa na Gymnáziu na ulici Ľ. Štúra uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Obchodnú akadémiu úspešne reprezentoval žiak II.B. triedy Peter Dremmel, ktorý sa umiestnil na 1. mieste.  Petrovi srdečne blahoželáme k jeho úspechu a budeme mu držať prsty v krajskom kole.

          • Vyhodnotenie jazykových súťaží

          • V novembri a decembri sa v našej škole uskutočnili školské kolá viacerých jazykových súťaží. Na spoločnom vyhodnotení si diplomy prevzali títo žiaci: 

            Olympiáda v anglickom jazyku

            Kategória 2A                 1. Peter Dremmel              II.B

                                                  2. Denis Státnik                 II.A

                                                  3. Margaréta Fedorová      II.B

             

            Olympiáda v ruskom jazyku

            Kategória B1       M. Dudlová (I.B)

            Kategória B2       V. Semko (III.B)

            Kategória B3       V. Tenkach (III.A)

             

            Olympiáda v nemeckom jazyku

            1. miesto     M. Jakubíková (II.B)
            2. miesto     N. Ubrežiová (II.B)

                                      J. Varga (II.A)

                  3. miesto     A. Štefanová (II.B)

                                      P. Dremmel (II.B)

             

            Juvenes Translatores 2019

            V tejto prekladateľskej súťaži pre školy v Európskej únii, ktorú vyhlásilo a organizovalo Generálne riaditeľstvo Európskej únie pre preklad, sa súťažilo v preklade z/do anglického, nemeckého, ruského a maďarskéjo jazyka. Víťazmi jednotlivých kategórií sú:

            ANJ →SJL          1. Slávka Jalčová (IV.A)            SJL ANJ       1. Peter Dremmel ( II.B)

                                        2. Sofia Kalafutová (I.B)

                                        3. Margaréta Fedorová (II.B)

            NEJ → SJL         1. Peter Dremmel (II.B)              MAĎ → SJL    1. Peter Dremmel (II.B)

                                        2. Dávid Dišek (IV.B)

                                        3. Natália Ubrežiová (II.B)

            RUJ → SJL         1. Viktor Semko (III.B)              SJL → RUJ       1. Vanessa Tenkach (III.A)

                                        2. Alexandra Lodová (II.B)                                  2. Alexandra Dobej (II.A)

                                        3. Silvia Bačová (I.A)                                           3. Andrea Mahada (III.A)

             

          • 14 mesiacov stopom na ceste okolo sveta

          • Dňa 21.6.2019 sa študenti 1. a 2. ročníka OA zúčastnili v Zemplínskej knižnici G. Zvonického v Michalovciach na cestovateľskej prezentácii a následnej diskusii s cestovateľom Petrom Hoferekom s názvom 14 mesiacov stopom na ceste okolo sveta.

          • Literárna súťaž - Nepovažujme demokraciu za samozrejmosť

          • Národná služba pre elektronickú spoluprácu škôl (NSS) programu eTwinning v súvislosti s voľbami do Európskeho parlamentu vyhlásila literárnu súťaž – esej na tému:

            Nepovažujme demokraciu za samozrejmosť

            „Moja sloboda sa končí tam, kde sa začína sloboda druhého.“ Na tomto výroku Jeana Jacquesa Rousseaua je založený demokratický systém, v ktorom žijeme. Preto je dôležité, aby sme chápali, čo tento výrok znamená.

            Príspevky vyhodnotila porota zložená z pracovníkov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Národnej agentúry Erasmus+, učiteľov slovenského jazyka a občianskej náuky a pracovníkov NSS v Žiline. Porota brala do úvahy analýzu, argumentáciu, fakty, ale najmä vlastný názor, osobnú zaangažovanosť, vlastné uvažovanie a esejistický štýl.

            Do súťaže sa úspešne zapojili aj študentky OA, Margaréta Fedorová (I.B)Slávka Jalčová (III.A). Ich súťažné práce si môžete prečítať v Zborníku študentských esejí literárnej súťaže eTwinning. 

             

          • Olympiáda vedomostí o prírodných a technologických ohrozeniach 2019

          • Olympiad on knowledge of Natural and Technological Hazards

            V apríli sa naša škola zapojila do medzinárodnej súťaže Olympiáda vedomostí o prírodných a technologických ohrozeniach 2019. Súťaž bola organizovaná pod záštitou Európskej a stredomorskej dohody o hlavných nebezpečenstvách Rady Európy v spolupráci s cyperskou civilnou ochranou.

            Cieľom projektu BeSafeNet „Chráňte sa pred katastrofami“, v rámci ktorého sa táto súťaž organizovala, je šíriť medzi mladými ľuďmi základné vedomosti o nebezpečenstvách a rizikách, ktoré ich  môžu postihnúť, ak sa takéto udalosti vyskytnú.

            Našu školu reprezentoval 10-členný tím študentov 1. ročníka OA a dvaja náhradníci: M. Fedorová (1.B), P. Dremmel (1.B), N. Ubrežiová (1.B), M. Rajňačok (1.B), M. Jakubíková (1.B), V. Kočerhová (1.B), B. Harmanová (1.A), A. Tóth (1.A), CH. Kočiš (1.A), D. Statnik (1.A), P. Ujlaky (1.B), P. Sojka (1.B).

            Témy Olympiády 2019 boli: Zemetrasenia, Tsunami, Zosuvy pôdy, Rádiologické ohrozenia a Chemické ohrozenia.

            Súťaž prebiehala online formou v anglickom jazyku a pozostávala z testu (100 bodov) a eseje vypracovanej v anglickom jazyku o prírodnom alebo technologickom ohrození v okolí študentov (10 bodov). Z celkového počtu 110 bodov získal náš tím 81,17 bodov (72,50 z testu a 8,67 z eseje). Aj keď sa nášmu tímu nepodarilo zvíťaziť, Olympiáda bola cennou skúsenosťou pre všetkých študentov a príležitosťou obohatiť svoje vedomosti z danej oblasti.

             

            http://www.besafenet.net/en-gb/hazards

            http://www.besafenet.net/en-gb/olympiad-essays

             

          • 41 roč. SOČ

          • Dňa 28.02.2018 sa uskutočnilo školské kolo 41. ročníka SOČ. Zúčastnilo sa 10 študentiek s 5 -imi prácami.

            Súťažilo sa v dvoch odboroch a to:

            č. 17 Pedagogika, psychológia, sociológia, kde boli dve práce. Do obvodného kola postupujú : Michaela Mirzojanová, Daniela Biela a Natália Hospodárová s prácou: Rasizmus na našej škole. 

            č. 15 Ekonomika a riadenie boli tri práce. Do obvodného kola postupujú : Renáta Tokárová, Simona Andrašová s prácou: Raňajkáreň Je t´aime a Bianka Vargová, Frederika Sotáková s prácou: Psí hotel ROYALDOGS.

            Na 3. mieste sa umiestnili: Kristína Čačková, Adriana Semivanová s prácou : Usilovná včela.

            Všetkým gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách!

    • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit