• Slovakia & South Korea

          • 8 000 km vzdušnou čiarou a 8 hodinový časový rozdiel nie sú prekážkou, ak sa chceme stretnúť s priateľmi Hyun Soo Cho

            Po tretíkrát sme zorganizovali online stretnutie študentov našej školy so študentmi z Dasan High School v Soule, Južnej Kórei. Po predstavení škôl sme prezentovali zaujímavosti z našich krajín, kultúry, tradícií a z každodenného života študentov.

          • Úspech v literárnej súťaži Zemplínske pero 2021

          • Aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii sa v mesiaci november realizovala regionálna literárna súťaž pre začínajúcich autorov Zemplínske pero. Organizátorom bolo Zemplínske kultúrne centrum a hvezdáreň v Michalovciach.

            Do súťaže prispeli svojimi básňami viacerí talentovaní žiaci Obchodnej akadémie v Michalovciach. Medzi ocenenými bol jeden z nich – Peter Dremmel – žiak IV.B triedy, ktorý získal 1. miesto v poézii (III. kategória).

            Svojou tvorbou zaujal porotu natoľko, že mu udelila titul Laureát 23. ročníka súťaže Zemplínske pero.

            Blahoželáme k víťazstvu a sme radi, že i v dnešnej dobe sa nájdu mladí ľudia, pre ktorých je literárne umenie dôležité.

             

             

             

          • A znovu tu máme Mikuláša

          • "Mikulášku, dobrý strýčku, modlím sa ti modlitbičku, zlož tu svoju plnú nošu, daj nám darov svojich trochu, či koníčka medového, či koláča makového, veď ty strýčku Mikuláš, veľa dobrých darov máš ..."

            6. decembra zavítal tradične aj do našej školy. Prišiel so svojimi vernými pomocníkmi, anjelmi a čertmi. ŽŠR a študenti tretieho ročníka pripravili pre všetkých sladké prekvapenie. Študenti a učitelia si odniesli z návštevy Mikuláša pomaľované tváre, ruky a veselú myseľ. Ďakujeme Mikulášovi a jeho tímu anjelov a čertov.

             

             

          • Olympiáda ľudských práv

          • V školskom roku 2021/2022 sa uskutoční už 24. ročník Olympiády ľudských práv stredoškolskej mládeže. Nosná   téma tohto ročníka je: Digitálny vek: Hrozba alebo šanca pre ľudské práva. Krajské kolo sa uskutoční 10. 2. 2022 a bude organizované dištančnou formou. Školské kolo sa uskutočnilo 1. 12. 2021. Študenti besedovali na nosnú tému a písomne reagovali aj na vybrané témy formou diskusných príspevkov. Našu školu bude reprezentovať Lívia Ľosová. 

             

             

             

             

      • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit