• DOD na UPJŠ Košice

          • Milí štvrtáci (tretiaci),v tomto období sa rozhodujete o svojej budúcej vysokej škole. Pozrite si virtuálny DOD na UPJŠ v Košiciach. https://fb.watch/1_ynLiG2eq/

          • Prekladateľská súťaž Juvenes Translatores

          • Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pre preklad organizuje slovenské kolo prekladateľskej súťaže 26. novembra 2020 v čase od 10.00 do 12.00. Do súťaže sa môžu zapojiť študenti tretieho a štvrtého ročníka stredných škôl. Súťažné texty - preklady z anglického a nemeckého jazyka do materinského jazyka - bude hodnotiť odborná porota zložená zo zástupcov slovenského odboru Generálneho riaditeľstva pre preklad. Do súťaže je možné poslať maximálne 5 súťažných prekladov za školu, preto neváhajte a čím skôr sa prihláste u svojho vyučujúceho cudzieho jazyka!

          • Literárna súťaž Malý princ

          • Sieť Kreatívnych Miest UNESCO vyhlasuje pri príležitosti 120. výročia narodenia Antoine de Saint Exupéry  celosvetovú literárnu súťaž. Cieľom je povzbudiť mladých ľudí po celom svete, aby na štýl rozhovoru Malého Princa s dievčatkom v karanténe vyjadrili a zdieľali svoje myšlienky, pocity i nádeje v súvislosti s aktuálnou témou izolácie a poukázali na ľudské hodnoty dôležité pre šťastnú a udržateľnú budúcnosť.

            Slohové práce v štýle rozhovoru nesmú presiahnuť 5000 znakov (vrátane medzier) a musia byť spracované mladými ľuďmi narodenými neskôr ako 1.1.1995. Príspevky je potrebné zaslať (upload) na stránku UNESCO https://www.learning-planet.org/en/prince do polnoci 30. novembra 2020 v angličtine alebo ruštine, prípadne odovzdať vyučujúcemu slovenského jazyka v slovenčine najneskôr do 25.11.2020. 

             

             

      • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit