• aScŠkola PREMIUM

          • Od 17. januára 2011 sme získali pre učiteľov učiteľskú licenciu  aScŠkola PREMIUM. Možnosť individuálneho on-line vyučovania, lepšia komunikácia, prístup k interaktívnym testom a iné.

          • Jesenná výstava a ručné práce

          •  

            Dňa 26.10.2017 pripravili naši žiaci v rámci predmetu tovaroznalectvo výstavu svojich prác zameranú na jesennú výzdobu a ručné práce.

            Okrem výstavy sme vyhodnotili najkrajšie práce.

            Výsledky súťaže jesenná výzdoba

            1. miesto Andrea Mačičková 2.B
            2. miesto Kristína Peštová  3.B
            3. miesto Bianka Vargová, Kristína Gribová 2.A

            Výsledky súťaže ručných prác

            1. miesto  Samuel Havrilko
            2. miesto Zuzana Bodorová
            3. miesto Slávka Jalčová

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších tvorivých nápadov.

                   

          • Deň zdravej výživy

          • Dňa 6. 10. 2017 bol na našej škole Deň zdravej výživy. Viac informácií nájdete v Navigácii/Zdravý životný štýl.

             

          • Deň mlieka v školách

          • V rámci "Dňa mlieka v školách" sme pripravili rozhlasovú reláciu o význame mlieka, mliečnych výrobkoch a pozitívnych účinkoch na organizmus. Viac o akcii si prečítate v Navigácii/Zdravý životný štýl.

          • Triedne rodičovské združenie

          • Milí rodičia!

            Riaditeľstvo Obchodnej akadémie v Michalovciach Vám oznamuje, že dňa 27. septembra 2017  o 15.30 hod. sa uskutoční triedne rodičovské združenie. Zároveň zasadne Výbor rodičovského združenia v čajovni školy so začiatkom o 15.00 hod. 

            Všetci ste srdečne vítaní!

          • Milí študenti!

          • Riaditeľstvo Obchodnej akadémie Vám oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018  sa uskutoční 4. septembra 2017 so začiatkom o 8,00 hod. v areáli školy. Tešíme sa na Vás a zároveň medzi nami vítame našich prvákov.

            Všetkým Vám prajeme úspešný štart do nového školského roka.

          • Dňa 2. 3. 2017 sa uskutočnilo okresné kolo súťažnej prehliadky neprofesionálnych komorných telies DIVERTIMENTO MUSICALE v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach. Zlaté pásmo s postupom na krajské kolo v Spišskej Novej Vsi vyhralo zoskupenie spevákov a flautistov FLAUTO CANTABILE, ktorého členkami sú naše žiačky Slávka Jalčová 1. A a Viktória Maskaľová 1. C.  Z ich úspechu sa tešíme a prajeme veľa šťastia v krajskom kole.

             

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 20.02 - 24.02.2017 sa uskutočnil pre žiakov prvého ročníka základný lyžiarsky výcvik v rekreačnom stredisku Paradise v Kunerade. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 52 žiakov. Žiaci boli rozdelení do družstiev podľa lyžiarskej zdatnosti. Prvý a druhý deň žiaci získavali zručnosti v ovládaní lyži. Potom sa učili oblúky v pluhu, zvládali jazdu na vleku. Potom sa zdokonaľovali v zjazde na svahu podľa svojich individuálnych schopnosti. Škoda, že počasie trochu skrížilo plány naším lyžiarom a tak študenti navštívili jedne z najkrajších termálnych kúpeľov na Slovensku Rajecké Teplice v hoteli APHRODITE. Taktiež žiaci navštívili Slovenský Betlehem – krásne umelecké dielo, vyrezávane z dreva.
            Voľný čas žiaci trávili hraním biliardu alebo stolného futbalu. Po večeri samozrejme nechýbali rôzne zábavne aktivity ako napríklad – trieda baví triedu (žiaci jednej triedy museli pripraviť zábavný program), diskotéky, na ktorých sa utužoval kolektív. Posledný večer žiaci pripravili karneval a v príprave rôznych kostýmov a masok boli veľmi vynaliezaví.
            Všetci sa zhodli na tom, že lyžiarsky sa vydaril aj napriek nevyhovujúcemu počasiu. Tento lyžiarsky už sa stal minulosťou, žiaci už sú v škole, ale lyžiarsky ostane v pamäti každého z nás. A pripomínať nám tento výcvik bude množstvo fotiek v našich telefónoch.
            Cely nás pobyt je zachytený aj na fotkách našim hlavným školským fotografom p. Hičo.

                          

          • Stredoškolská odborná činnosť

          • Stredoškolská odborná činnosť (ďalej len SOČ) je záujmová činnosť žiakov denného štúdia stredných škôl. SOČ rozvíja talent nadaných študentov, ktorí môžu ukázať, čo sa v nich skrýva. Vytvoria niečo nové alebo vylepšia niečo v čom sa dobre vyznajú, čo ich zaujíma, čomu sa venujú. A čo takáto práca dá študentovi? Nič nemôžete stratiť, naopak získať - skúsenosť, sebavedomie, výhru. Študent potrebuje len výborný nápad a učiteľa – konzultanta, ktorý by viedol a pomáhal mu po praktickej stránke.

            17.02.2017sa uskutočnilo školské kolo stredoškolskej odbornej činnosti . Zúčastnilo sa 9 žiakov so svojimi prácami. 3 práce boli v ekonomickom odbore a 3 práce v odbore pedagogika , sociológia. V odbore ekonomika sa umiestnili:
            1. miesto: Ľubomíra Kizivatová a Jana Gubanecová /3.C/
            2. miesto : Miriam Bali-Hudaková /3.C/
            V odbore Pedagogika , sociológia:
            1. miesto: Nikola Hajduková /2.B/
            2. miesto : Simona Paková /2.C/
            Všetkým zúčastneným a výhercom ďakujeme za účasť a prajeme im veľa úspechov v učení.

             

          • Olympiáda v ruskom jazyku

          • „Znalosť jazykov je bránou k múdrosti“ – Roger Bacon

            Dňa 10. 2. 2017 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády v ruskom jazyku. OA reprezentovali 3 žiačky. V   kategórií B3 Korneliya Magada 1.B a v  B2 Aneta Bicková 2.A.

             V  kategórií B1 Slávka Jalčová 1.A získala  vynikajúce  3. miesto, ktoré nás veľmi potešilo.  K dosiahnutému úspechu jej srdečne blahoželáme.  Účastníkom olympiády ďakujeme za príkladnú  reprezentáciu školy.

              



          • Mladý účtovník 2017

          • Dňa 15. februára 2017 sa na našej škole konalo školské kolo olympiády Mladý účtovník 2017. Zúčastnilo sa ho 10 žiakov 4. ročníka. Žiaci riešili komplexný súvislý príklad za jedno účtovné obdobie v jednom podnikateľskom subjekte. Najprv písomne na papieri a aj na počítači v účtovnom softvéri Omega. Vypracovali a vytlačili účtovné výkazy Súvahu a Výkaz ziskov a strát. Súčasťou príkladu bol aj krátky test z programu Omega, kde boli teoretické otázky ohľadom ovládania a práce v tomto programe.

            Na prvých troch miestach sa umiestnili žiaci:
            1. Daniel Bosák 4. B
            2. Patrícia Sándorová 4. B
            3. Milan Hreščo 4.
            Tomáš Leco 4. A

            Žiaci Daniel Bosák a Patrícia Sándorová postupujú do obvodného kola, ktoré sa bude konať v Košiciach.
            Účastníkom olympiády ďakujeme za účasť.

          • Valentínsky ples

          • Milí študenti,

             dňa 10.02.2017 sa na OAMI konal pätnásty  ročník Valentínskeho plesu našich  žiakov, ktorý zorganizovali študentské spoločnosti Power Group a Freshly Adults  v rámci predmetu aplikovaná ekonómia, pod vedením pani Ing. Jany Bodnárovej.

            Plesu sa zúčastnilo vyše 135 študentov  školy  a učitelia. Záujem o ples  bol veľký ,lístky boli vypredané v priebehu dvoch dní. Účastníkov plesu čakal kultúrny program, o ktorý sa postaral tanečný pár Marko Czeto ( 2.A) a jeho krásna partnerka Deniska.  Janka Brandisová, (4.B) so svojou sestrou, ktorá študuje hudbu a spev na konzervatóriu v Košiciach, nám spríjemnili  večer krásnym spevom. Vlastnou tvorbou sa prezentovala žiačka 3.C Miriam Bali-Hudáková. DJ  Anthony  sa postaral o dobrú hudbu a nechýbali ani  moderné hity, melodické ľudovky, ani temperamentná cigánska  muzika. Súčasťou večera bola bohatá tombola.  Hodnotné ceny do tomboly venovali títo sponzori: Tatrabanka, Ingema, Unicredit Bank, Thermalpark, Kerex, Prima Banka, La Bonté de Michel, Illas, GVP, Avon, Oriflame,  Seasons, Nikkiliking, Kaderníctvo Perfect Mariana Jakubová, Ladies Fitness, Uncafé, Nahoďsa, Eurofarma, s. r. o., Sberbank a mnoho ďalších. Ďakujeme všetkým sponzorom za ceny, ktoré našim študentom urobili veľkú radosť.

            Súčasťou večera bola voľba kráľovnej a kráľa plesu. Kráľovnou a kráľom  plesu sa stali Zuzana Eľková z 3.B a l Róbert Jacko z 3.C.  

            Dúfame, že ďalší, v poradí už 16. ročník Valentínskeho  plesu, sa vydarí rovnako dobre, ako tohtoročný.                                        

          • Dňa 18.1.2017 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v AJ jazyku. Našu školu reprezentovali študentka 1.C triedy Viktória Maskaľová v kategórii 2.A , Stanislav Matta 3.A v kategórii 2.B, Nika Hisemová 2.C. v kategórii anglofónni. Veľmi nás potešila Viktória Maskaľová, ktorá obsadila 2. miesto. Všetkým našim účastníkom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov v učení a veríme, že ich hlavné výhry sú ešte vpredu.

          • Dna 14.12.2016 sa na našej skole konalo školské kole olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo sa v dvoch kategóriách . V kategórii 2A /1. a 2. roč./ súťažilo 9 žiakov, v kategórii 2B /3.a 4. roč./ súťažilo 12 žiakov. Súťaž pozostávala  z písomnej a ústnej časti. V písomnej časti  žiaci  preukázali svoje vedomosti v oblasti gramatiky a slovnej zásoby, v ústnej viedli s členmi poroty dialóg na vopred určenú tému a podlá predložených obrázkov vyrozprávali príbeh. Žiaci sa zhostili svoje úlohy  primerane svojim schopnostiam. Ich výsledné umiestnenie je nasledovne :

            Kategória  2A

                1.   Viktória Maskaľová  /1.C/

                2.   Slávka Jalčová   /1.A/

                3.   Samuel Tóth   /1.C/ 

             

            Kategória 2.B

            1. Stanislav Matta  /3.A/
            2. Petra Čorná  /3.A/
            3. Branislav Fedorišin /4.B/

            Žiačka Nikola Hisemová v kategórii 2C2 automaticky postupuje do obvodného kola, keďže bola jedinou súťažiacou v tejto kategórii.

             

            Dna 15.12.2016 sa konalo školské kolo olympiády v ruskom  jazyku tiež v dvoch kategóriách  B1 a B2.

            Kategoria   B1 

            1. Slávka Jalcová  /1.A/
            2. Viktoria Maskaľová  /1.C/
            3. Michaela Gazdočková  /1.C/

            Kategoria B2

            1. Aneta Bicková  /2.A/
            2. Petra Čorná  /3.A/
            3. Lenka Hubačková  /2.C/

            Kategoria  B3

            1.  Kornelia Magada  /1.B/

            Dna 15.12.2016 sa konalo školské kolo olympiády  v nemeckom jazyku v kategórii 2A a kategórii  2B.

            Kategória 2A

            1. Anna Kužmová 2.A
            2. Kristina Ćačková 1.C
            3. Miriam Škarupová 2.C

             

            Kategória 2.B

            1.  Samuel Serbinčik  /4.A/
            2. Dominika  Kirnágová  /4.A/
            3. Branislav Fedorišin   /4.B/ 

              

          • Už sa stalo dobrou tradíciou na škole – slávnostne prijímať do našich radov OAMI našich prváčikov. Obdobie adaptácie prváci zvládli na výbornú a 16.12. 2016 v MKS sa uskutočnil slávnostný krst alebo po študentsky – imatrikulácia! Celu akciu pripravili študenti tretích ročníkov so svojimi triednymi učiteľmi. Ak by sme známkovali akciu – tak určite tretiaci si zaslúžia jednotku s hviezdičkou!
            Pani riaditeľka Ing. Anna Brhlíková slávnostne otvorila imatrikuláciu, potom nasledoval kultúrny program našich študentov. Každá trieda pripravila dve až tri čísla a potom nasledoval tak očakávaný krst. A čo sa týka samotného programu – naši študenti nás veľmi milo prekvapili – všetko im ide od ruky – či spev ľudoviek alebo populárnej hudby, či moderny tanec alebo country tanec, všetko zvládajú na jednotku a ešte aj hrajú na hudobných nástrojoch! Našich hercov, spevákov a tanečníkov usmerňoval a pomáhal v príprave programu nás učiteľ slovenčiny Mgr. Jan Várady. Posledným bodom programu bol samotný krst, sľub a samozrejme rôzne súťaže pre našich prváčikov.
            Ak ty ešte nie si rozhodnutý ktorú strednú školu vybrať – pridaj sa ku nám a zažiješ tiež užasnú atmosféru „krstu“ na budúci rok! Neoľutuješ! Tešíme sa na stretnutie s vami, naši budúci prváci!

                         

          • Školská súťaž SUDOKU

          • Aj tohto roku sa vo štvrtok 8. 12. 2016 uskutočnil na našej škole "Vianočný turnaj v riešení SUDOKU". Zúčastnilo sa ho 31 našich žiakov.

            Najlepší boli:

            1. miesto    Čermáková Kristína

            2. miesto    Kotusová Jana

            3. miesto    Olejník Erik

            Výhercom srdečne blahoželáme.

                  

          • Zemplínske pero 2016

          • Zemplínske pero je  regionálnou súťažou pre  literárne talenty v oblasti poézie a prózy.

            Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach vyhlásilo súťaž po prvýkrát v roku 1999 a v tomto roku je 17. ročník. Počas trvania sa do súťaže zapojilo viac ako 670 autorov s 1300 súťažnými príspevkami.

             Poslaním súťaže  je prispieť k rozvoju pôvodnej literárnej tvorby v regióne Zemplín, objaviť a usmerniť odborný rast začínajúcich autorov a vytvoriť priestor pre ich prezentáciu a konfrontáciu.

            Súťaž prebiehala v dvoch vekových kategóriách, študenti stredných škôl a študenti vysokých škôl a ostatní dospelí, v literárnych žánroch poézia a próza (reportáž, glosa, fejtón, poviedka). Každý autor mohol do súťaže poslať tri poetické resp. prozaické práce, ktoré neboli doposiaľ knižne publikované.

                                               VÝSLEDKOVÁ  LISTINA   Zemplínske pero 2016

            POÉZIA

            3. kategória                 1. miesto – Milan Hajaš

                                              2. miesto – Viktória Cseryová

                                              2. miesto - Gabriela Šedivá

                                              3. miesto - Kristína Stankovičová, 4.A

                                              3. miesto – Dominika Kirnagová, 4.A

            Za účasť : Mgr. Marta Tkáčová, Mgr. Eva Šubáková,

            PRÓZA

            3. kategória               1. miesto – Slávka Jalčová, 1.A

                                             2. miesto – Ivana  Šaffová 

                                             3. miesto – Richard Harman

            Za účasť : Dávid Jacko, Ľubomíra Vargová, Patrícia Mišová, Kristína Glogovská

            Našu školu úspešne  reprezentovali študentky  4.A triedy Kristína Stankovičová a Dominika Kirnagová a študentka   Slávka Jalčová  z 1.A triedy. Našim  mladým a nádejným talentom prajeme veľa úspechov v literárnej tvorbe a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

                 

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 7.12. 2016 sa konal Deň otvorených dverí na OA MI. Akcia bola pripravená učiteľmi školy pod vedením výchovného poradcu PaedDr. Henriety Fecákovej. Školu navštívili deviataci, rodičia a výchovní poradcovia základných škôl okresu Michalovce a Sobrance. Žiaci mali možnosť vidieť 6 odborných učební, ktoré sú vybavené novými počítačmi a interaktívnymi tabuľami. Deviataci si vyskúšali zábavnou formou vyučovanie ekonomických predmetov, administratívy a cudzích jazykov. Priestormi školy ich sprevádzali mladší študenti, starší im ukázali prácu v účtovníckom programe Omega a vysvetlili fungovanie študentskej spoločnosti.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili DOD na našej škole. Veríme, že ich privítame v septembri ako žiakov našej „veľkej rodiny obchodniarov“.

          • TANGRAM 2016

          • Dňa 15. novembra 2016 sa naši študenti S. Jalčová, D. Ihnát a J. Sidor zúčastnili okresného kola súťaže Tangram.  Súťaž sa konala na SZŠ v Michalovciach. Svojou šikovnosťou a zručnosťou si vybojovali krásne 2. miesto. Srdečne blahoželáme. 

              

    • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit