• Bosákova cena 2016/2016 - medzinárodná súťaž

          • Dňa 8. apríla 2016 sa naša žiačka Simona Židziková (3.B) zúčastnila medzinárodnej slovensko-českej súťaže "Bosákova cena 2015/2016" a umiestnila sa na krásnom 2. mieste.

            Srdečne blahoželáme

                                      

          • Súťaž v písanína klavesnici PC, 3.ročníky

          • Milí žiaci,

            Dňa 2.3.2016 sa uskutočnila školská súťaž v písaní na klávesnici PC na presnosť a rýchlosť. Všetci sa snažili, ale najlepšie výsledky dosiahli títo naši žiaci:

             

            1. Patrik Majerník 3.A

            2. Branislav Fedorišin 3.B

            3. Ivo Novotný 3.A

             

            Tentoraz sa darilo chlapcom, ale máme veľké nádeje aj medzi dievčatami. Tak možno nabudúce.

            Všetkým ďakujeme za účasť.

          • Školské kolo SOČ

          • Dňa 29. 02. 2016 sa konalo školské kolo SOČ.

            Súťaže sa zúčastnili 10-ti žiaci s 5-imi prácami - 4 práce boli z oblasti Ekonomika a riadenie a 1 práca z oblasti Pedagogika, Psychológia a Sociológia. Do obvodného kola postúpili práce: odbor: Ekonomika a riadenie
            1. miesto – autori – Kizivatová Ľubomíra
            Lengyeolová Martina
            Bali-Hudáková Miriam – žiačky 2.C ,
            názov práce Modelingová agentúra Lavender (podnikateľský plán)
            2. miesto – autor – Simona Židziková, 3.B s názvom práce Hand made Simik (podnikateľský plán).

            Z odboru: Pedagogika, Psychológia, Sociológia postúpila práca : autor – Šrenkelová Martina a Topoľanová Melánie – žiačky 2.B, názov práce: Nezamestnanosť ako problém mladej generácie.

            Víťazom školského kola SOČ srdečné blahoželáme a veríme, že budú úspešné reprezentovať našu školu na obvodnom kole SOČ, ktoré uskutočni sa dna 1. 04. 2016 na SOŠT, Partizánska 1.
            Držíme im palce!!!!

          • Medzitriedna súťaž žiakov 2. ročníkov v odpise na rýchlosť

          • Dňa 1. marca 2016 sa uskutočnila medzitriedna súťaž žiakov 2. ročníkov. Zúčastnilo sa jej 15 žiakov - 3 žiaci z každej triedy. Najlepšie sa umiestnili:

            1. miesto        Topoľanová Melánia  2. B

            2. miesto        Krajníková Patrícia 2. A a Beláková Beáta 2. C     

            3. miesto        Ochraň Peter 2. B

            Víťazom blahoželáme.

          • Súťaž v písaní na PC, 1. ročníky

          • Súťaž v písaní na PC

            Dňa 25. 02. 2016 na našej škole sa uskutočnilo školské kolo súťaže žiakov 1. ročníka v písaní na počítači  desaťprstovou hmatovou   metódou.

            Písanie na PC je dnes neoddeliteľnou súčasťou v našom  živote.  Desaťprstová hmatová metóda, ktorá   v rámci predmetu  ADK  sa  vyučuje na Obchodnej akadémii, šetrí veľké množstvo času a umožňuje písať veľa a hlavné rýchlo. Naučiť sa písať desiatimi prstami bez toho, aby ste na ne pozerali, vyžaduje trpezlivosť a každodenný  tréning   po dobu niekoľkých mesiacov. Musíte pritom dbať predovšetkým na to, aby ste písali presne a plynule, pretože rýchlosť sa dostaví až po dlhšom  čase. Kto ovláda  desaťprstovú  hmatovú  metódu, ma väčšie šance pri hľadaní  budúceho zamestnania.

             Naši prváci za krátke obdobie urobili dosť veľký pokrok v písaní na počítači desaťprstovou hmatovou metódou  a naďalej sa len  zdokonaľujú.

            Vyhodnotenie :

            1. Šimko Jakub   1.A
            2. Hajduková Nikola  1.B
            3. Kiselovič  Ján   1.B
            4. Gejgušová Simona  1.A

            Výhercom úprimne  blahoželáme a veríme, že  aj naďalej budú  veľa cvičiť,  aby sa o nich pravom hovorilo, že majú rýchle prsty.

          • Olympiáda "Mladý účtovník"

          • Dňa 23. februára sa uskutočnilo školské kolo olympiády „Mladý účtovník“. Zúčastnilo sa ho 10 žiakov 4. ročníka.

            Predmetom súťaže bolo účtovanie súvislého príkladu v účtovnom programe Omega. Úlohou žiakov bolo spracovať komplexný súvislý príklad za jedno účtovné obdobie. Následne z vyriešeného príkladu mali žiaci vyhotoviť účtovné zostavy, účtovný denník a účtovné výkazy: Súvahu POD 1-01 a Výkaz ziskov a strát POD 2-01.

            Cieľom olympiády je zvyšovanie prestíže účtovníctva, ako odborného  predmetu a jeho motivácia pre uplatnenie študentov v praxi, alebo v pokračovaní štúdia na ekonomickej univerzite.

            Súčasťou príkladu bol aj krátky test z programu Omega. V teste boli teoretické otázky ohľadom ovládania tohto programu.

            Súťaž bola vyrovnaná, na prvých miestach sa umiestnili tieto žiačky:

            1. miesto - Martina Sabová 4.A

            2. miesto - Nikola Agardiová 4.A

            3. miesto - Timea Koložiová 4.A

            Víťazom srdečne blahoželáme.

            Do krajského kola olympiády „Mladý účtovník“, ktoré sa uskutoční v marci 2016 v Košiciach, postupujú Martina Sabová a Nikola Agardiová. Veríme, že sa im bude dariť aj v ťažkej konkurencii regionálneho kola. Držíme im palce.

          • Olympiáda v ruskom jazyku

          • Olympiáda v ruskom jazyku. Dňa 9. 2. 2016 sa konalo na našej škole školské kolo olympiády v ruskom jazyku. Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách B1 a B2.

            V kategórii B1 sa umiestnili:

            1. miesto Bicková Aneta 1.A 2. miesto Čermáková Petra 1.C 3. miesto Čermáková Kristína 1.C V kategórii B2 sa umiestnili:

            1. miesto Židziková Simona 2. miesto Hubáčková Lea 3. miesto Nikoleta Škvarková

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v štúdiu na OAMI a v súkromnom živote.

          • Valentínský ples, 2016

          • Valentínsky ples Obchodnej akadémie 2016.

            Dňa 5.2.2016 sa v reštaurácii Dúha konal jubilejný 10. Valentínsky ples. Ples organizovala študenská spoločnosť Rixxot, ktorej členmi sú žiaci 3. A triedy, v rámci predmetu aplikovaná ekonómia, pod vedením profesorky Ing. Janky Bodnárovej.
            Ples moderovali študenti 3. A triedy Lenka Hadžuriková a Erik Olejník.
            Po príhovore zástupkyne riaditeľky školy pani Ing. Edity Dzurjovej, ktorá ples otvorila, nasledoval moderný spoločenský tanec žiaka 1. A triedy Marca Czeteho s partnerkou.

            Organizátori plesu zabezpečili pre hostí bohatú tombolu. Vyžrebovaným radosť urobili rôzne darčekové poukážky, kozmetické balíčky, darčekový kôš, školské pomôcky a ďalšie atraktívne a hodnotné ceny od sponzorov:
            Ladies Fitness, Pizza Naj, NikkiLiking, butik Bistyle, butik Cambria, Motel Kamenec, Kuchynka Inka, Oriflame, Tellus, kaviaren UnCaffé v tržnici, firma Erflog, klub Seiken Michalovce, Galantéria v tržnici, zlatníctvo Hreha, drogéria Teta, Zemplínska reštaurácia, optika Eštok, pneuservis Juraj Bajkun, nechtové štúdio Daniela, syráreň Bel, podnik El Greco, Kaderníctvo Perfekt, Kvety u Ingrid a KEREX, s.r.o.
            Všetkým sponzorom patri úprimne a veľké poďakovanie.

            Vyvrcholením plesu bola voľba kráľovnej a kráľa plesu. Stali sa nimi Veronika Harmanová a Samuel Serbinčík.
            Na plese vládla skvelá atmosféra. Na tanečnom parkete sa zabávalo 110 študentov a 11 pedagógov, až do ranných hodín. Všetci sa zhodli na tom, že akcia sa vydarila a už teraz sa tešíme na Valentínsky ples 2017.

          • on line súťaž Angličtiná roka

          • Dňa  27.1.2016   študenti Obchodnej akadémie ( 1- 4 ročník) sa zapojili do on line  súťaže Angličtinár roka,  v ktorej  mohli  otestovať svoje vedomosti z anglického jazyka na úrovni B1 až C1.  Organizátorom súťaže  je spoločnosť   Injoy  Agency  /www.injoy.sk/.  Konečné výsledky  budú zverejnene  do 18. februára 2016. Organizátor   súťaže  pripravil  aj zaujímavé  ceny pre výhercov  – letné   jazykové kurzy  a iné   atraktívne  ceny.  Naši študenti sa zapojili do on line testovania prvý krát a samozrejme držíme  im palce!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dna 14.12.2015 sa na OAMI konalo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo sa v 2 kategóriách. V kategórii 2 A /1 a 2.roč./ súťažilo 14 žiakov, v kategórii 2.B /3. a 4.roč./ súťažilo 9 žiakov.
            Súťaž pozostávala z písomnej časti a ústnej časti. V písomnej časti žiaci preukázali svoje vedomosti v oblasti gramatiky a slovnej zásoby, v ústnej viedli s členmi poroty dialóg na vopred určenú tému a podľa predložených obrázkov vyrozprávali príbeh. Žiaci sa zhostili svojej úlohy primerane svojim schopnostiam. Ich výsledné umiestnenie je nasledovné:
            Kategória 2A
            1. Stanislav Matta /2.A/
            2. Daniela Kaszonyiová /2.A/
            3. Samuel Magura /2.A/
            Kategória 2B:
            1. Samuel Serbinčik /3.A/
            2. Nikola Agardiová /4.A/
            3. Daniel Bosák /3.B/
            Žiačka Nikola Hisemová v kategórii 2C2 automaticky postupuje do obvodného kola, keďže bola jedinou súťažiacou v tejto kategórii.

          • Obvodné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 14.1. 2016 sa na gymnáziu Ľudovita Štúra  konalo obvodné kolo olympiády v anglickom jazyku pre kategórie 2A, 2B a 2C2.

            Krásny  úspech dosiahla naša  žiačka Nikola  Hisemová z 1.C, ktorá  vo svojej  kategórii 2C2 a obsadila  krásne  3. miesto. Našej Nikole  úprimne  blahoželáme a prajeme jej veľa ďalších úspechov. Zároveň ďakujeme za reprezentáciu  školy.                        

          • Vianočný turnaj v riešení SuDOKU

          • VIANOČNÝ TURNAJ V RIEŠENÍ SUDOKU.

            Dňa 9.12.2015 sa na našej škole uskutočnil Vianočný Turnaj v riešení sudoku. Súťaže sa zúčastnilo 30 študentov 1. – 3. ročníka. Na 3. mieste sa umiestnila Kotusová Jana (2.A), na 2. mieste Bicková Aneta (1.A) a 1. miesto obsadila Čermáková Kristína (1.C).
            Výherkyniam srdečne blahoželáme a prajeme prijemne prežitie vianočných sviatkov.

          • Úspech školy v literárnej súťaži „Zemplínske pero 2015“

          • V uplynulých dňoch mesiaca november sa uskutočnilo regionálne kolo lit. súťaže  „Zemplínske pero 2015“ Táto súťaž  je určená  pre mladých začínajúcich autorov. Zahŕňa oblasť poézie a prózy.   Z našej školy sa súťaže zúčastnilo 5 študentiek. Každá z nich zaslala buď 5 básni alebo 5 poviedok.  V 3. kategórii SOŠ a gymnázií sme získali  dve 3. miesta v oblasti poézie. Sú to žiačky  Dominika  Kirnágová z  3.A  a Miriam Bali-Hudáková  z 2.C.

            K úspechu im srdečne blahoželáme a prajeme im veľa  ďalších    tvorivých   úspechov,  nápadov a básnické črievko aby vždy  sprevádzalo  ich.

            Ponúkame  vašej  pozornosti  2 básne, ktoré zapôsobili aj na prísnu  porotu a   veríme , že  jedného dňa  dievčatá   vydajú  svoje      zborníky   poézie, čo im z celého srdca prajeme.

             

              Miriama Bali-Hudáková, 2.C

            21. storočie

             

            Nie len jediné malé dieťa,

            z tej ľudí obrovskej miliardy.

            Úpenlivo presvedčí ťa,

            o pravde tvojej pravdy.

             

            Ich malé lesklé oči,

            ľudstvu stoj hovoria.

            Ono však stále inde bočí,

            zlostia sa mocný princovia.

             

            Krvavá vojna, boj o trón.

            Bitka, ktorá všetko zmení.

            Ten výstrel. Kanón!

            Stalo sa tak po zatmení.

             

            Hviezdy v tme už zmizli,

            ostala len púšť a teplo.

            Čosi sa im pohlo v mysli,

            zazreli to bájne peklo.

             

            Proroctvo biblickej knihy,

            pravdivé predsa bolo.

            Všetci sa chrbtom otočili,

            a dali Bohu zbohom.

             

            Biely kôň pravdy,

            na vrch Megido sa plaší.

            Srdce plné krivdy,

            stále silnejšie mu buši.

             

            Krížia sa cesty bitky,

            a čakajú na začiatok.

            Netrápia ich výčitky.

            Začína sa nový počiatok.

             

            Dotrína sa porušila,

            nastal súdny deň.

            Varovaním neodstrašila,

            s popola a na popol sa svet zmeň.

             

            Dominika Kirnagová, 3.A

             

            Dve tváre

             

            Všetci sme rovnakí, každý je hyen.

            Včera som bola kráska,

            dnes som zviera.

            A čo? Taká je dnes éra!

            Kto najviac klame, neumiera!

             

            Ráno sa zobudíš je tu nová viera,

            no v srdci a hlave zúri čierna diera.

            Ale pamätaj, nádej posledná umiera,

            hoc sa ti srdce od bolesti zviera.

             

            Hovorí sa, že oči sú do duše brány,

            ale aj každá minca má dve strany.

            Zlaté hodinky na ruke, a v ruke kabelka od Tiffany,

            a doma do mňa ďobú ako tie havrany.

             

            V tejto dobe nevieš, čo je pravda a čo lož,

            nevieš kto je neprajník a kto pravý „kamoš“.

            V tomto svete prevláda len faloš,

            buď ten pravý a svoju masku odlož!

             

            V tejto hre dvoch tvárí som šampión.

            Mám v sebe toľko jedu ako škorpión.

            Pozná má už takmer celý región.

            Moje meno hlási do sveta amplión.

             

            Rad na každého príde časom,

            stále choď za svojím hlasom.

            Sama vyhrám nad svojím zápasom,

            hrám sa niekoho-kým nie som!

          • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • V predvianočnom čase sa na našej škole konalo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. Zmerali si sily v počúvaní a čítaní s porozumením, v gramatickom teste, vytvorení príbehu podľa obrázku a voľnom prejave na dané témy. Medzi ocenenými boli títo žiaci:

            Kategória 2A 

            1.miesto   Stanislav Matta   2.A 

            2.miesto   Anna Kužmová   1.A

                             Samuel Magura   2.A

            3.miesto   Simona Paková   1.A

             

            Kategória 2B

            1.miesto   Monika Čornejová   4.A

            2.miesto   Nikola Agárdiová    4.A

                             Juliána Tokárová     4.A

            3.miesto   Martina Sabová       4.A

             

            Súťažiaci bolo odmenení diplomom a peknými vecnými cenami.

             

          • Mikuláš zavítal na OAMI

          • „Mikulášku, dobrý strýčku,
            modlím sa ti modlitbičku,
            zlož tú svoju plnú nošu,
            daj nám darov svojich trochu,
            či koníčka medového,
            či koláča makového,
            veď ty strýčku Mikuláš,
            veľa dobrých darov máš.“

            Mikuláš so svojim tímom anjelov a čertov zavítali aj do našej školy. A samozrejme s vrecom plným rôznych chutných sladkostí pre našich žiakov a učiteľov. Mikuláš zavítal aj do zborovne, kde čerti postrašili učiteľov, aby dávali iba dobre známky aspoň v tento deň, aj do kancelárie pani zástupkyne a zastavil sa v každej triede a v každej učebni, aby náhodou nenechal nikoho bez sladkostí. Mikuláš odišiel zo školy s pocitom dobre vykonanej práce a žiaci posilnení sladkosťami už sa tešia na Vianoce a na prázdniny. A všetci veríme, že Mikuláš tiež sa prihovorí Perín babke aby Vianoce boli biele. Pre zobrazenie ďalších fotografií klikni na:

            https://picasaweb.google.com/112500037468264372633/MIKULAS2015

          • Imatrikulácia 2015

          • Už sa stalo dobrou tradíciou na škole – slávnostne prijímať do našich radov OAMI našich prváčikov. Obdobie adaptácie prváci zvládli na výbornú a 4.12. 2015 v MsKS sa uskutočnil slávnostný krst alebo po študentsky– imatrikulácia! Celú akciu pripravili študenti tretích ročníkov zo svojimi triednymi učiteľmi. Ak by sme známkovali akciu – tak určite tretiaci si zaslúžia jednotku s hviezdičkou!
            Pani zástupkyňa Ing. Edita Dzurjová slávnostne otvorila imatrikuláciu, potom nasledoval kultúrny program našich študentov. Každá trieda pripravila dve až tri čísla a potom nasledoval tak očakávaný krst. A čo sa týka samotného programu – naši študenti nás veľmi milo prekvapili – všetko im ide od ruky – či spev ľudoviek alebo populárnej hudby, či moderny tanec alebo folklórny tanec, dokonca aj “balet“ zvládajú na jednotku a ešte aj hrajú na hudobných nástrojoch! Našich hercov, spevákov a tanečníkov usmerňoval a pomáhal v príprave programu nás učiteľ slovenčiny Mgr. Jan Várady. Posledným bodom programu bol samotný krst, sľub a samozrejme rôzne súťaže pre našich prváčikov.
            Ak aj ty chceš zažiť tu užasnú atmosféru – pridaj sa ku nám! Neoľutuješ! Tešíme sa na stretnutie s vami, naši budúci prváci!Viac fotográfií na stránke Facebook-oficiálna stránka OA, alebo na:

            https://picasaweb.google.com/112500037468264372633/IMATRIKULACIA2015

          • Vianočný zvonček

          • Dňa 18.12.2015 sa uskutočnila súťaž vianočný zvonček, kde 10 žiakov našej školy si zmeralo sily v 10 minútovom odpise textu na presnosť a úprave textu na počítači.

            Výsledné umiestnenie žiakov je následovné:

            1. miesto Patrícia  Sandorová  3.B

            2. miesto Tomáš Leco 3.A

            3. miesto Petra Čorna 2.A

            Víťazom srdečne gratulujeme!

          • Krásne umiestnenie v celoslovenskej výtvarnej súťaži kampane "Červené stužky"

          •  

            Každý rok si 1. decembra pripomíname Svetový deň boja proti AIDS a symbolom tejto kampane je červená stužka.

            Počas tohto dňa sa rozdávajú symbolické červené stužky, ktorými ľudia vyjadrujú svoju spolupatričnosť s ľuďmi žijúcimi s vírusom HIV alebo ochorením AIDS. 
            Jednou z aktivít, do ktorých sa zapojili naši žiaci v rámci celoslovenskej kampane Červené stužky je tvorba pohľadnice, zameraná na boj proti AIDS.
            Školského kola sa zúčastnilo 12 žiakov. A dnes by sme sa radi podelili s vami s veľkou radostnou novinou. 
            Naša študentka Natália Saboviková z triedy 1. B sa v rámci celoslovenskej výtvarnej súťaže Červené stužky umiestnila na krásnom 2. mieste a získala finančné ocenenie. 
            Našej víťazke srdečne blahoželáme a želáme jej veľa tvorivých úspešných nápadov a samozrejme veľa úspechov v štúdiu na našej škole.

                                                                    

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Rozhlasová relácia

            Dňa 1.decemra sme zrealizovali rozhlasovú reláciu ku dňu „Svetový deň boja proti AIDS“ spojenú s odovzdaním červených stužiek žiakom. Pripomenuli sme si riziká nezodpovedného správania a poukázali na veľký význam prevencie voči tejto chorobe. Červené stužky sú smbolom boja proti AIDS. 

    • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit