• Súťaž Vráťme knihy do škôl

          • Projekt Vráťme knihy do škôl je zameraný na podporu čítania a vytvárania pozitívneho vzťahu ku knihám medzi žiakmi. Princíp súťaže je veľmi jednoduchý. Žiak si môže prečítať ľubovoľnú knihu podľa vlastného výberu a následne v krátkosti popíše, prečo si danú knihu vybral a čo mu jej prečítanie dalo (tento príspevok zároveň overuje, že žiak knihu naozaj čítal). Žiak sa zaregistruje na web, nahrá svoj príspevok a bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny. Čím viac recenzií bude mať pod svojim kontom nahratých, tým je jeho šanca na výhru vyššia. Cieľom súťaže je podporovať čítanie a pozitívny vzťah ku knihám, preto sa neposudzuje literárna kvalita príspevkov. Výhercovia sú určení žrebovaním.

            V prípade záujmu kontaktujte Mgr. A. Korinkovú

            Viac informácií nájdete tu:

          • Fotografická súťaž

          • Fotozáťaž na tému Obyvatelia Envirózy

            Zachyťte  fotoobjektívom rastliny, či živočíchy obývajúce územie environmentálnych záťaží a svoje fotografie zasielajte mailom na info@enviroza.sk

            Termín uzávierky: 31. máj 2021

             

            Výhry:

            1. Fotografia ocenená vo verejnom hlasovaní – autor fotografie získa vecnú cenu a jeho trieda získa celodennú exkurziu plne hradenú SAŽP (v závislosti pod pandemickej situácie).


            2. Fotografia ocenená odbornou porotou – autor fotografie získa vecnú cenu a jeho trieda získa celodennú exkurziu plne hradenú SAŽP (v závislosti pod pandemickej situácie).
            Viac informácií: https://www.ewobox.sk/clanok/fotosutaz-obyvatelia-envirozy

            Záujemcovia o fotosúťaž sa môžu prihlásiť u Mgr. Z. Kanocovej

          • Európsky deň na pamiatku obetí terorizmu

          • 11. marec je Európskym dňom na pamiatku obetí terorizmu. Výber dátumu nie je zďaleka náhodný. Tento deň sa totiž spája s bombovými útokmi v Madride z roku 2004, pri ktorých zahynulo 191 ľudí. V dôsledku tejto tragédie je deň venovaný spomienke a úcte obetí terorizmu, ich rodín a priateľov nielen v Španielsku a EÚ, ale po celom svete.

            Volanie po národnej suverenite, patriotizmus, všeslovanská vzájomnosť, ochrana kresťanstva či nízka tolerancia k ‚inakosti’ môžu viesť k prejavom extrémizmu. O týchto témach budeme diskutovať 11.3.2021 o 14.15 hod. online s naším hosťom Mgr. Jánom Váradym. 

            Všetkých vás pozývame!

            Junior a senior ambasádori programu Ambasádorské školy Európskeho parlamentu

             

            Link na pripojenie v Teams: https://bit.ly/3lahau8

             

             

          • Stredoškolská odborná činnosť - školské kolo - dištančne

          • V tomto roku bol vyhlásený 43. ročník SOČ - dištančne.

             

            Školské kolo sa uskutočnilo 3. marca 2021 on-line cez MS Teams. Školského kola sa zúčastnili 2 práce v odbore č. 15 – Ekonomika a riadenie. Prácu Mrs. Burger – podnikateľský plán prezentovali žiačky III. B triedy – Jozefína Sándorová, Natália Ubrežiová a Tamara Kocová. Druhú prácu s názvom Predaj eko domácich výrobkov pred odbornou porotou prezentovali žiačky II. B triedy Lucia Marcinová a Karolína Paulínová. Odborná komisia v zložení Ing. Kolcúnová (predsedníčka), Ing. Savincová a Ing. Vass (členky komisie) mala ťažkú úlohu. Práce boli na veľmi dobrej úrovni, po zhodnotení obe práce získali rovnaký počet bodov a umiestnili sa na 1. mieste. Práce postupujú na krajské kolo SOČ, ktoré sa uskutoční dištančne. Obom autorským kolektívom blahoželáme a veríme, že získajú pekné umiestnenie aj v krajskom kole.

            Ing. Jalčová, metodik SOČ

          • IT Akadémia - IT čajovňa

          • Milí študenti IT čajovňa vám opäť priprvila dve zaujímavé podujatia. Pozorne si preštudujte informácie a keď sa budete chcieť akcie zúčastniť oznámte to Ing. Hovanovej.

            1. Herným vývojárom za 90 minút
              1. Počítačové hry sa radi hráme, pretože pri nich vieme relaxovať, ale rovnako tak zažívať rozličné neuveriteľné dobrodružstvá s našimi avatarmi. Vieme pri nich tráviť hodiny a hodiny času a máme problém sa od nich odtrhnúť a vrátiť späť do reality. Napadlo vás však, čo asi obnáša vytvoriť takú počítačovú hru? A napadlo vás vytvoriť si vlastnú hru? A čo ak by som na vlastnú počítačovú hru zbalil spolužiačku/spolužiaka? A čo ak sa to dá zvládnuť za 90 min? Hmm... tak poďme na to!
              2. Lektor: Miro Biňas - Neúspešný herný vývojár, ktorý síce začal množstvo herných projektov, ale do úspešného konca nedoviedol ani jeden. Zato však motivuje iných, aby sa vyhli jeho chybám a užili si tvorbu vlastných hier v jazyku Python s knižnicou Pygame Zero. Stále však verí, že z neho nakoniec herný vývojár bude. Vyzerá to však skôr na to, že z neho bude tak akurát Batman.
              3. Termín:

                                                                           i.      5.3.2021 o 13:00 – základné školy

                                                                         ii.      19.3.2021 o 13:00 – stredné školy

            1. Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

             

             

            1. Mars 2020: Perseverance – od nápadu až po pristátie na červenej planéte a ešte ďalej
              1. Popis: 18. februára 2021 sa rover Perseverance dotkol povrchu Marsu. Čo to znamená pripraviť takúto misiu? Ako sa to celé pripravuje? Ako vyzerá štart a raketa? Mars je aktuálne jediná planéta „obývaná“ iba robotmi. Ako celá misia pomôže nám ľuďom na Zemi? Môžeme tam naozaj nájsť život? Na to všetko sa skúsime pozrieť spolu!
              2. Lektori: Miška Brchnelová študuje “aerospace engineering” a pracuje na simulácii, design-e a stavbe rakiet. Majo Babinčák sa venuje štúdiu molekulárnej biológii. Obaja sa venujú popularizácii vedy a techniky na Slovensku.
              3. Pre žiakov stredných škôl
              4. Termín: 8.3.2021 o 16:00
              5. Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

             

             

      • Skvelé! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit